Terapia PRP (plasma bogata in trombocite)

Terapia cu PRP (“Platelet Rich Plasma” sau Plasma Imbogatita cu Plachete/Placute Sangvine)este una din cele mai noi  proceduri folosita in medicina si chirurgia estetica  pentru regenerarea pielii. Consacrata deja sub denumirea de “Liftingul vampirilor”, procedura presupune recoltarea unei mici cantitati din sangele pacientului  intr-o eprubeta speciala, care apoi este centrifugata. In final se extrage fractia activata de placute sangvine, alaturi de factori de crestere si regenerare tisulara.

Tratamenul este ideal pentru : intinerirea si regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului gatului, decolteului, mainilor. De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii. Injectarea PRP se poate aplica cu succes si in rezolvarea cicatricilor postacnee, a cicatricilor postinterventii chirurgicale, posttraumatisme, a vergeturilor recente sau a plagilor cronice, pentru a grabi vindecarea.

Pentru un rezultat optim se efectueaza 2-3 sedinte.

Avantajele metodei:

  • tratamentul se face cu anestezie locala
  • nu necesita  timp de recuperare
  • produsul injectabil este complet natural si sigur, nu produce alergii sau reactii secundare  din partea organismului (fiind un produs propriu)
  • se poate asocia si cu alte proceduri estetice, inclusiv in combinatie cu propria grasime, pentru refacerea volumelor fetei. costuri acceptabile.

Dezavantajul metodei: disconfortul unei mici recoltari sangvine.

Dr. Dana Jianu,

Medic primar chirurgie plastica-estetica

Centrul  Medical  Proestetica