Sistemul Brava

Sistemul BRAVA funcţionează prin aplicarea unei usoare tractiuni la nivelul sanilor, realizata prin crearea unei presiuni negative in dispozitiv. Aceasta forta exercitata tridimensional, are ca, rezultat, dupa o perioada de timp, crearea unui tesut mamar nou. Aceasta tehnica, cunoscut sub numele de expansiunea tesuturilor, nu este noua, dar folosirea in scopul augmentarii mamare este. Sistemul Brava, care deţine numeroase brevete, este nou pentru că foloseşte acest principiu non-chirurgical pentru a creste tesutul moale din san. Cercetarea clinică a indicat faptul că femeile care au respectat procedura au avut o creştere în volum a sanilor, care a variat de la 35cc la 250cc, iar aceasta crestere a fost de durată.

Sistemul BRAVA seamana destul de bine cu pompele folosite de femeile ce au nascut in scopul alaptarii, atunci cind din diverse motive copilul nu suge corespunzator la sin, doar ca în cazul lui BRAVA, tensiunea plasat pe sanii determina cresterea tesutului mamar. Atunci când sunt introduse direct pe mamelon, pompe de san exercita o cantitate puternica de presiune care induce producerea sau eliberarea de lapte matern. Pompele de san sunt folosite pentru o sumă foarte limitată de timp, până când fluxul de lapte dorit a fost atins. Cu Brava, tensiunea exercitată este foarte blânda (doar de la 15 la 30mmHg), şi atunci când este susţinută cel puţin 10 ore pe zi pe întreaga suprafaţă, rezultatul este producerea treptată de tesut mamar nou.

În prima fază de purtare a sistemului BRAVA, creşterea iniţială vizibila se datoreaza in cea mai mare parte umflarii sanilor, cu o cantitate mica de tesut mamar ce va ramine de durată. Cu toate acestea, utilizarea continua a Sistemul Brava va duce la cresterea cantitatii de tesut mamar format, explicind astfel si augmentarea sanilor si faptul ca aceasta cresterea adimensiunilor sanilor este de durata. Graficul de mai jos ilustrează ciclul de creştere Brava.

                                                                

Pentru a obtine cele mai bune rezultate de marire a sanilor recomandarile sint ca Sistemul BRAVA sa fie purtat timp de cel puţin 10 ore pe zi. Inca din primele zile se observa ca  sanii se umfla, se expandeaza. Când se scoate se observa un usor regres, datorat si unei usoare presiuni exercitata de aparat la locul de contact, dar de fapt un procent de crestere tisulara ramine si utilizarea zilnica face ca acest procent sa creasca progresiv. Asta reprezinta ciclul de crestere BRAVA. Odata cu trecerea timpului se observa ca si o perioada extinsa fara BRAVA nu mai duce la regresul dimensiunii sanilor, asta in perioada de purtare evident. Asta pentru ca tesutul mamar format, nou, expandat, nu mai dispare, fiind integrat in tesutul mamar preexistent. Ciclul de purtare/scoatere a sistemului BRAVA a ajuns la mijlocul perioadei de tratament atunci cind la inceputul unui nou ciclu de 10 ore de purtare, pacienta observa ca volumul mamar obtinut se mentine de la o zi la alta, fara nici o regresie, si a atins marimea sanilor dorita initial. Cresterea zilnica echivaleaza volumul unei picaturi, pentru fiecare san. 
Cu Brava, creşterea acopera intreaga zona a sanilor, uniform. BRAVA a fost conceput pentru a creste tesutul mamar, în toate direcţiile, diferit de fortele gravitationale care trag sanii doar in axul vertical.

                                                                                         

Progresul se obiectiveaza cel mai bine facind o serie de fotografii saptaminale, cele mai bune dovezi ale creşterii. Acest lucru ajuta pentru a reaminti punctul de plecare. (Acest lucru poate părea inutil, însă, chiar şi după augmentare chirurgical cu implante siliconice, multe femei uita cum aratau sanii înainte de intervenţia chirurgicală.) Este o idee bună ca fotografiile sa fie realizate în sutienul de sustinere sau intr-un costum de baie. În acest fel se vad de fapt, modificările. Se observa ca incepe sa se umple din partea de sus a sutienului. De asemenea, fotografiile incurajeaza pacientele aratindu-le progresul obtinut prin purtarea BRAVA.

 

 

Cit de mult se vor mari sanii cu Sistemul BRAVA?

 

Femeile care au utilizat sistemul Brava raporteaza o crestere a volumului sanilor ce variaza intre  jumatate si doua numere in plus la marimea sutienului, fata de dimensiunile initiale. Prin aceasta intelegem evident crestere stabila, de durata. Rezultatele variaza in functie de factori biologici individuali, de frecventa utilizarii dispozitivului Brava, numar de ore pe zi si numar total de zile in perioada de tratament. Un alt factor de care se tine seama este legat de asteptarile fiecarei femei in parte. Cu cit se doreste o crestere mai ampla a sanilor cu atit mai lunga va fi perioada de purtare a sistemului Brava.

Perioada minima necesara pentru a avea efect vizibile si de durata este de 10 saptamini. In acest timp purtarea sistemului Brava timp de zece ore pe zi declanseaza o expansiune tisulara la nivelul glandelor mamare ce permite in marea majoritate a cazurilor o crestere, o marire, a sanilor de o cupa in plus fata de masura de la care s-a pornit. Aproximativ 100cc marire de volum a sanilor.

Procesul de marire a sanilor este unu proces lent, progresiv, cresterea tisulara dureaza, se formeaza celule si vasele de singe ce vor hrani aceste tesuturi, si asta nu se poate intimpla intr-o zi. Cresterea initiala de volum se datoreaza in mare parte edemului local, cu putina crestere tisulara reala, dar saptaminile de purtare continua a sistemului Brava declanseaza si sustin o crestere tisulara stabila, permanenta.

                                                                          

Secretul unei marire de sani perfecte cu sistemul Brava consta tocmai in capacitatea fiecarei femei de a purta dispozitivul zilnic, o perioada lunga de timp, 10-14 saptamini. Cu cit este purtat mai mult sistemul Brava cu atit sanii vor fi mai mari.

 Imaginile sint luate la inceputul terapiei cu Metoda Brava, la terminarea terapiei (perioada in care pacienta a folosit zilnic Sistemul Brava) cu o angorjare mamara datorata tocmai utilizarii zilnice a dispozitivului Brava, si la un interval de trei luni de la  incheierea utilizarii Sistemului Brava, se observa rezultatul stabil de augmentare mamara.